Skip to main content

Interphos

Interphos

INTERPHOS termékünk egy takarmánystabilizáló, ízfokozó, fehérje- és ásványianyag-megtakarítást biztosító, katalitikus és ammónia megkötő hatású takarmánykiegészítő. Termékünk természetes anyagokat tartalmaz, így a csúcsminőségű takarmányok előállításához szükséges legnagyobb biztonságot nyújtja és az állatok teljes értékű takarmányozását teszi lehetővé.

Leírás:

Általános tudnivalók:

 • Becslések szerint a takarmányfehérjék mintegy 30%-a nem hasznosul, kárba vész. Az INTERPHOS az aminosav-oxidaz enzimek megkötése révén tudja csökkenteni az aminosavak káros bomlási folyamatait
 • A legyártott takarmányok minőségét, eltarthatóságát, hatékonyságát az oxidáció nagy mértékben csökkentheti. Az INTERPHOS összetevői (természetes eredetű savak, bázisok, mikroelemek) csökkentik az oxidációból eredő veszteségeket és növelik a tápanyagok hatékonyságát, ezáltal kedvezőbb hatást fejtenek ki, mint a szintetikus, önálló antioxidánsok és egyéb anyagok  
 • Az egyéb szintetikus stabilizátoroktól az INTERPHOSabban különbözik, hogy nemcsak a takarmányok oxidációját gátolja, hanem a természetes bélflórára is védő hatást gyakorol, támogatja a laktobacillus-flóra kialakulását
 • Az termékaminosav-oxidáz-gátló hatása többszörösen meghaladja a szintetikus anyagokét
 • Az INTERPHOSbiztonságosan használható minden körülmény közt (granulált, dercés takarmányokban és premixekben is), könnyen tárolható, az ásványi anyagoknak ellenálló, hőstabil és gyakorlatilag nem pH-érzékeny
 • Az INTERPHOS által stabilizált takarmány felvétele során a rendelkezésre álló fehérjékből sokkal nagyobb aminosav hányad marad vissza, amelyek zavartalanul jutnak be az emésztőrendszerbe, a vérkeringésbe és a szervezet sejtjeibe. Ennek köszönhetően a takarmányban csökkenthetjük a fehérjefelhasználást, amely magas szójadara árak esetén hatalmas költségcsökkentést jelenthet.    

Gyakorlati tapasztalatok:

 • Az INTERPHOS hatása kocáknál a tejtermelés növekedésében jelentkezik, amelynek legbiztosabb jele a malacok 21. napos alomsúlyának emelkedése. Telepi tapasztalatok alapján kijelenthető, hogy a malacok választási súlya 400-500g-mal emelkedik a korábbihoz képest. 
 • A malacok a magasabb vitalitás miatt zökkenőmentesen térnek át a szilárd takarmányokra, melynek következtében probléma mentesebb a választás, a választási betegségek megjelenési kockázata csökken. 
 • Az INTERPHOS alkalmazásával a hizlalás során intenzívebb tömeggyarapodás tapasztalható.
 • A malacnevelés és hizlalás során az intenzívebb fehérje emésztés hatására az állat kiemelkedő húsformákat mutat nem csak a hizlalás végén, hanem a nevelés teljes időtartama alatt, melyet a vizuális tapasztalat mellett a vágóhidak is visszaigazolnak. 
 • Az istálló légterébe kerülő csökkenő ammónia-kibocsájtás miatt az állatok tüdeje egészséges marad, mely a kevesebb megbetegedésből és gyógyszer felhasználásából is lemérhető.

INTERPHOS termékünk többszörösen is díjat nyert a Hód MG. Zrt. által megrendezett „Termékdíj a Magyar Állattenyésztésért” pályázaton. Erről és egyéb elismeréseinkről bővebben itt olvashat.

A díjátadót követően INTERPHOS termékünk sikeréről az Agronapló is beszámolt, mely cikk itt tekinthető meg.

Ha termékünkkel felkeltettük érdeklődését kérjük lépjen kapcsolatba velünk a kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségeink valamelyikén. Szakértő kollégáink szívesen állnak rendelkezésre termékeinkkel kapcsolatos kérdésekben, árajánlat adásában és egyedi igények megvalósításában.

Login

Lost your password?
pályázat